سلامت و بهداشت

علائم سرطان سینه که اغلب جدی گرفته نمی‌شوند!

۰
(۰)

تشخیص سرطان سینه پس از ظاهر شدن علائم و نشانه‌های آن معمولاً با روش‌های مشخصی انجام می‌شود. ولی در بسیاری از موارد زنانی که به این سرطان مبتلا هستند، هیچ ایده‌ای از ابتلای خود به این بیماری ندارند. در واقع تشخیص دیرهنگام این سرطان می‌تواند باعث بروز عواقب بسیار بدتر و هزینه‌های زمانی و مالی درمانی بسیار بیشتری شود. در ادامه قصد داریم تمامی علائم سرطان سینه و روش‌ های تشخیص سرطان سینه را بررسی کنیم.

مهم‌ترین علائم سرطان سینه در بانوان

با شناختن علائم سرطان سینه را شما می‌توانید هرچه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید و راه‌های درمانی را پیگیری کنید تا هر چه زودتر به نتیجه برسید.

وجود توده در بافت سینه

یکی از شناخته‌شده‌ترین نشانه‌ های سرطان سینه وجود توده در بافت سینه‌ها (یک یا هر دو سینه) می‌باشد.

تغییرات پوستی در قسمت نوک سینه

با مطالعه نشانه ها و علائم سرطان پستان، دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که در اغلب موارد این سرطان با بروز تغییر در بافت و پوست قسمت nipple نمایان می‌شود.

ترشح مایعات نوک سینه

از آنجا که انواع مختلف سرطان سینه، علائم متفاوتی را بروز می‌دهند ممکن است سلول‌های سرطان سینه در مجاری شیری یا قسمت‌های دیگر رشد کنند و در این شرایط ممکن است ترشحات غیر طبیعی از سینه خارج شود.

 ۱۱ مورد از علائم هشدار دهنده سرطان سینه

  1. تغییر در ظاهر نوک سینه‌ها
  2. تورم و قرمزی در یک یا هر دو سینه
  3. بروز تفاوت سایز در یک یا هر دو سینه
  4. افزایشی رشد پستان در مدت زمان کوتاه
  5. احساس بروز تغییر در هنگام لمس سینه‌ها
  6. بروز درد عمومی در قسمت زیر بغل یا زیر پستان
  7. تغییر رنگ سینه در قسمت نوک و یا سایر قسمت‌ها
  8. قرمزی و فرورفتگی (پرتقالی شکل) بر روی پوست پستان
  9. احساس وجود گره یا توده در قسمت‌های مختلف داخلی سینه
  10. ضخیم شدن پوست سینه و یا پوسته پوسته شدن نوک سینه‌ها
  11. خارش یا التهاب شدید سینه بدون هیچ گونه دلیل قبلی (آلرژی یا مصرف محصولات پوستی)

این علائم ممکن است نشانه سایر بیماری ‌ها نیز باشند برای مثال اگزما، پسوریازیس یا سایر بیمار‌ ها نیز ممکن است با چنین علامت‌هایی در قسمت سینه بروز کنند. برای مثال در اثر اگزما گره‌های لنفاوی موجود در سینه ملتهب می‌شوند‌.

همچنین لازم است بدانید که در اثر عفونت نیز ممکن است بافت پوست پستان دچار تغییراتی شود؛ بنابراین با مراجعه به پزشک و گزارش دقیق علامت‌ها لازم است تا تشخیص و درمان را هرچه زودتر شروع کنید.

تنظیم دوران قاعدگی و کاهش درد پریودی با دمنوش ویژه بانوان بیز خرید از بیزما

مهم‌ترین علائم سرطان سینه در بانوان

علائم کمتر دیده شده سرطان سینه

با توجه به گسترش بافت سرطانی و مرحله بیماری ممکن است علائم مختلفی بیمار را درگیر کند، برای مثال:

  • در شرایطی که کبد زن بیمار درگیر شده باشد، علائمی مثل افزایش چربی دور شکم، تورم دست‌ها و پاها، خستگی شدید و حالت تهوع بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • در حالتی که سرطان پستان به مغز یا نخاع رسیده باشد، علائمی مثل سردرد سرگیجه، کاهش حافظه تاریخی و سردرد دائمی و مشکل در حرکات و بروز تشنج می‌تواند علائم حیاتی تشخیصی سرطان سینه باشند.
  • در شرایطی که این تومورها در ریه تشکیل شده باشند، تنگی نفس، بروز سرفه و درد در دیواره سینه و خستگی شدید، راه‌های تشخیص سرطان سینه هستند.
  • در صورت درگیر شدن استخوان‌ها، درد شکستگی، کاهش هوشیاری، یبوست و افزایش سطح کلسیم در خون بدن بیمار می‌توانند نشانه‌های بسیار مهم و حیاتی در تشخیص بیماری تلقی شوند.

حال که با علائم اولیه و پیشرفته این بیماری آشنا شده‌اید، لازم است بدانید که در سراسر جهان بسیاری از زنان به این بیماری مبتلا هستند، ولی معمولاً با روش‌های تشخیصی بسیار پیشرفته‌ای که برای تشخیص سرطان سینه در جهان وجود دارد، بسیاری از آن‌ها در مراحل اولیه کنترل و حتی درمان می‌شوند. پس بدون نگرانی تا پایان متن همراه ما باشید تا با روش های تشخیص سرطان پستان آشنا شوید.

تشخیص سرطان سینه در زنان

تشخیص سرطان سینه ممکن است در ابتدا نگران کننده باشد ولی برای تشخیص قطعی و شروع درمان لازم است تا به متخصصی مراجعه کنید. در ادامه به بررسی رایج ترین روشهای تشخیص سرطان سینه پرداخته شده است.

تقویت سیتسم ایمنی بدن با قهوه گانودرما خرید از بیزما

بیوپسی یا نمونه برداری

تشخیص سرطان سینه با روش بیوپسی بسیار رایج است. در این روش پزشک با یک سوزن ظریف معمولاً بخشی از توده را برمی‌دارد و برای بررسی و انجام تست‌های تصویربرداری از آن استفاده می‌کند. با استفاده از این روش می‌توان میزان گسترش بافت سرطانی به قسمت‌های غدد لنفاوی و زیر بازو نیز پی برد.

تشخیص با آزمایش‌های تصویربرداری

به کمک آزمایش‌های تصویربرداری می‌توان سرطان سینه را در مراحل مختلف تشخیص داد، مهم‌ترین این آزمایش‌ها عبارتند‌از:

سونوگرافی: در سونوگرافی می‌توان جدیدترین ناهنجاری‌ها را نیز در بافت سینه تشخیص داد. توده کیست یا توده‌های جامد به صورت کاملاً دقیق در سونوگرافی مشخص می‌شوند. در واقع انجام سونوگرافی قبل از عمل برداشتن سینه نیز انجام می‌شود تا مرزهای تومور کاملاً مشخص شود.

ماموگرافی: برای تعیین محل و میزان بیماری و آنالیز بافت توده‌های سرطانی می‌توان از روش ماموگرافی کمک گرفت. دستگاه ماموگرافی یک دستگاه تصویربرداری دیجیتال و پیشرفته است که رادیولوژیست آن را به کار می‌گیرد تا تصویر دقیقی از سینه و بافت آن دریافت کند. این تکنولوژی توانسته است تا به یکی از پیشرفته‌ترین راه های تشخیص سرطان سینه در سراسر جهان تبدیل شود، زیرا دوز کمتری از اشعه را به بدن بیمار وارد می‌کند و میزان فشرده سازی پستان در این روش تشخیصی بسیار کمتر است.

ام آر آی: به وسیله تصویربرداری رزونانس مغناطیسی نیز می‌توان سلول‌های سرطانی را در ناحیه مشکوک سینه‌ها تشخیص داد. در واقع برنامه ریزی درمانی توسط نتایج حاصل از تصویربرداری ام آر آی توسط پزشک انجام می‌شود.

نکته: در موارد پیشرفته‌تر ممکن است پزشک اسکن استخوان و یا توموسنتز دیجیتال را از بیمار درخواست کند. در این مرحله معمولاً تشخیص اولیه مثبت بوده و نیاز است اطلاعات مهمی از جمله میزان پخش شدن سرطان به درون استخوان بررسی شود. در واقع طی این تصویربرداری‌ها تصاویر سه بعدی از زوایای مختلف از توده سرطانی ثبت می‌شوند تا بیمار بتواند بهترین راه‌ها و استراتژی‌های درمانی را پیش بگیرد.

بهترین قهوه فوری برای بانوان قهوه لاته گانودرما خرید از بیزما

آزمایش‌های پیشرفته برای تشخیص سرطان سینه

آزمایش ژنوم پیشرفته: در این آزمایش تغییرات DNA بررسی می‌شوند تا با شناسایی جهش سلول سرطانی دلیل سرطان تشخیص داده شود.

انکوتایپ DX: این آزمایش مشخص می‌کند که آیا بیمار سرطان سینه دارد و آیا شیمی درمانی می‌تواند مراحل اولیه سرطان سینه را درمان کند و از عود بیماری جلوگیری کند یا خیر!

ماما پرینت و بلوپرینت: برای رمزگشایی ویژگی‌های خاص سرطان‌ سینه لازم است تا تست‌های آزمایشگاهی ماما پرینت و بلو پرینت در یک برنامه درمانی هدفمند انجام شوند. در واقع با انجام این آزمایش‌ها، تومور به صورت دقیق و واضح دیده می‌شود تا پزشک بتواند استراتژی درمان درستی را ارائه دهد.

پیشگیری و درمان سرطان سینه

۸ روش پیشگیری از سرطان سینه

۱.مصرف پروتئین را محدود کنید. با تنظیم مقدار مصرفی کربوهیدرات و پروتئین و افزایش کیفیت چربی مصرفی در رژیم غذایی، می‌توانید از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری کنید.

۲. مقادیر مصرف ویتامین A را افزایش دهید. طبق تحقیقات انجام شده مقادیر بالای ویتامین A می‌تواند در جلوگیری از سرطان و افزایش سلامت بدن شما تاثیرگذار باشد. شما می‌توانید این ویتامین را از منابع طبیعی و یا مکمل‌های غذایی دریافت کنید

۳. به اندازه کافی ید مصرف کنید. مصرف ید به اندازه کافی می‌تواند برای سنتز هورمون‌ها و تنظیم متابولیسم و چرخه تولید مثل سلولی تاثیرگذار باشد. عملکرد مناسب سلول‌ها تا حد زیادی به میزان مناسب ید موجود در بدن بستگی دارد.

۴. مصرف GMO را کاهش دهید. از مصرف میوه‌ها، برنج‌ها و سبزیجات غیر ارگانیک و دست‌کاری شده خودداری کنید. مصرف این مواد خوراکی می‌تواند در ابتلا به سرطان سینه تا حد بسیار زیادی موثر باشند.

۵. مصرف الکل و سیگار را محدود کنید همه ما می‌دانیم که مصرف کنندگان الکل و سایر مخدرهایی مثل سیگار بسیار بیشتر (در مقایسه با سایر زنان) در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.

۶. آنتی اکسیدان بیشتری مصرف کنید. مصرف قهوه و سایر خوراکی‌هایی که حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان هستند، به شما کمک می‌کند تا از بروز سرطان‌های مختلف در بدن پیش‌گیری کنید.

۷. تناسب اندام و حفظ وزن بدن را جدی بگیرید. با انجام مرتب حرکات ورزشی و داشتن تحرک و مصرف غذاهای سالم، سعی کنید تا تناسب اندام خود را حفظ کنید و با کاهش وزن ، وزن خود را در محدوده سالم خود نگه دارید و کمی لاغر شوید.

 ۸. کنترل استرس و هیجانات را بیاموزید. استرس و اضطراب یکی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله سرطان سینه می‌باشد. پس سعی کنید تا هرچه زودتر موارد عاطفی و استرس‌های حل نشده را درمان کنید.

جمع‌بندی

نگران نباشید در سراسر جهان افراد بسیار زیادی هستند که به این بیماری مبتلا هستند شما عزیزان هم در صورت داشتن علائم سرطان سینه و تشخیص پزشک، می‌توانید با تشخیص زودهنگام و استراتژی درست درمانی از وخیم‌تر شدن توده و بدخیم شدن آن جلوگیری کنید.

مقالات مرتبط :

این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟

میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد رای دهندگان ۰

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

کیانا کیانبخت

سلام. من کیانا کیانبخت هستم. یک بیوتی تراپیست حرفه‌ای و کاربلد که سال 1400 از دانشکده صنایع غذایی (علوم پزشکی شهید بهشتی) فارق التحصیل شده شاید براتون عجیب باشه ولی نویسندگی در موضوعات مربوط به خوراکی‌ها و محصولات آرایشی و مراقبت از پوست یکی از اصلی‌ترین سرگرمی‌های منه امیدوارم از مطالعه تجربه‌ها و اطلاعاتی که در اختیارتون میزارم لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انواع سبوس دکتر بیز
دکمه بازگشت به بالا