این روزها یکی از بیماریهایی که گریبانگیر افراد بسیاری میشود، بیماری دیابت است. شیوع بیماری دیابت مشکلی است که دغدغه افراد بسیاری شده است و شرایط را برای زندگی و سلامتی سخت و پیچیده کرده است. دیابت یکی از بیماریهایی است که انواعی دارد و عوامل بسیاری در بروز و به وجود آمدن آن اثرگذار هستند.
آنچه در ادامه خواهید خواند:
از همین رو و به همین دلایل، لازم دیدیم تا درباره این بیماری به صحبت بنشینیم، از چگونگی به وجود آمدن آن، راههای پیشگیری و جلوگیری از آن، علائم ابتلا به آن و راههای درمانی آن سخن بگوییم. سخنانی که امید است برای افرادی که در معرض ابتلا به این بیماری هستند، مفید واقع شود و جلوی ابتلا به آن را بگیرد و در افراد مبتلا نیز کنترل نسبی خوب و مناسبی را برای افراد به دست دهد.
اگر به دنبال این هستید که از این بیماری و نکاتی که در بالا ذکر شد، بیشتر بدانید، همراه ما باشید. در ادامه این مقاله به این نکات اشاراتی را خواهیم داشت. نکاتی که امید است برای شما مفید واقع شود و سلامتی را به همراه بیاورد.
دیابت چیست؟
دیابت در واقع زمانی به وجود میآید که در کارکرد هورمون انسولین اختلال ایجاد شود. زمانی که در بدن انسان انسولین به میزان کافی تولید نشود یا به هردلیلی انسولین تولید شده توسط بدن به بهره برداری و استفاده نرسد، بیماری دیابت بروز پیدا میکند.
در واقع بیماری دیابت، بیماری است که در صورت اختلال در هورمون انسولین که توسط پانکراس تولید میشود، ایجاد میشود. این بیماری که در ایران شیوع بالا و گستردهای دارد، خطرات بسیاری را به دنبال دارد و میتواند مشکلات بسیاری را برای سلامتی افراد به وجود آورد.
انواع دیابت
دیابت نوع اول در واقع شکلی از این بیماری است که در آن سلولهای پانکراس توانایی تولید انسولین را ندارند. این بیماری که به نام دیابت وابسته به انسولین نیز شناخته میشود، شیوع کمتری دارد. این دیابت در بین اقشار جوان و کم سن بیشتر شایع است و عوامل آن هنوز به طور دقیقی شناسایی نشدهاند.
دیابت نوع دو یا همان دیابت غیر وابسته به انسولین، نوعی از این بیماری است که در اثر مقاومت سلولهای بدن نسبت به انسولین به وجود میآید. این بیماری که از انواع دیگر دیابتها شایعتر است، در بزرگسالان بیشتر دیده میشود.
نوعی دیگر از دیابت نیز وجود دارد که به نام دیابت بارداری شناخته میشود. این بیماری دیابتی دائمی نیست و تنها در دوران بارداری گریبانگیر برخی از مادران میشود و پس از زایمان نیز علائم آن از بین میرود. اما نکته قابل توجه در این شرایط احتمال ابتلا این مادران به دیابت نوع دوم پس از زایمان خود است.
عوامل ابتلا به دیابت
در صورتی که هنوز به بیماری دیابت مبتلا نشدهاید، لازم است تا عوامل افزایش دهنده ابتلا به این بیماری را شناسایی کنید تا بتوانید از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنید. در بسیاری از موارد میتوان با اقدام بجا و مناسب و در زمان درست، سلامتی خود را تضمین کرد. برخی از عواملی که میتوانند احتمال ابتلا به بیماری دیابت را افزایش دهند، عبارتاند از:
- تغذیه نامناسب و استفاده از غذاهای چرب و فستفود
- نداشتن تحرک مناسب و کافی
- بالا رفتن وزن و ابتلا چاقی
- داشتن استرس و اضطراب فراوان
- وراثت و ابتلا یکی از بستگان درجه یک
- داشتن فشار خون بالا
- چربی بالای خون
- سابقه بیماریهای قلبی و عروقی
- ابتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک
پیشگیری از دیابت
برای پیشگیری از ابتلا به بیماری دیابت لازم است تا به عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به این بیماری توجه شود. عواملی که امکان جلوگیری دارد و ممکن است آن را کمرنگتر کرد بررسی شوند تا به این ترتیب از احتمال ابتلا به این بیماری جلوگیری لازم به عمل آورده شود.
یکی از مهمترین عواملی که سبب میشود تا از این بیماری و بسیاری از بیماریهای دیگر پیشگیری به عمل آید، داشتن تغذیه سالم و مفید است. تغذیه سالم و به اندازه موضوعی است که در ابتلا به بسیاری از بیماریها تاثیر گذار است.
بیماری دیابت نیز از آن دسته بیماریهایی است که بر اثر ابتلا به بیماریهای دیگر به وجود میآید. از همین رو لازم است تا نسبت به تغذیه خود دقت لازم را داشته باشید و در کنار آن تحرک و ورزش کافی نیز داشته باشید.
علاوه بر تغذیه و ورزش، عدم استفاده از سیگار و الکل نیز مواردی است که میتواند احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد. با اینکه در افرادی که ابتلا دیابت در افراد نزدیک خود را دارند، همچنان احتمال گرفتاری به این بیماری وجود دارد، اما به این ترتیب و با استفاده از راهکارهایی که ذکر شدند، این احتمال کاهش مییابد و سلامتی بیشتری نصیب افراد میشود.
محصول پیشنهادی برای کاهش قند خون : سیر سیاه دکتر بیز
کنترل و درمان دیابت
در بسیاری از شرایط جلوگیری و پیشگیری راه به جایی نمیبرند و افراد مبتلا به دیابت میشوند. در این صورت لازم است تا راهکارهای درمان دیابت به خوبی مورد بحث و بررسی قرار گیرند و بهترین راهحلها ارائه شوند. اصلیترین راهکار درمان دیابت، مراجعه به متخصص و مصرف دارو زیر نظر پزشک است.
البته در شرایطی که بیماری حاد نباشد، ممکن است به تشخیص پزشک نیازی به درمان دارویی نباشد. همانطور که درباره پیشگیری از دیابت گفته شد، در درمان دیابت نیز ورزش و تغذیه مناسب اثر بسیاری دارند. در این صورت این بیماری با تغذیه مناسب و داشتن تحرک مداوم و مناسب میتواند کنترل شود.
داشتن فعالیت فیزیکی و به دنبال آن کاهش وزن، خواب کافی و در زمان مناسب، قطع کردن سیگار کشیدن و کاهش استرسهای روزانه میتواند به کنترل این بیماری کمک فراوانی کند. البته استفاده از غذاها و مواد غذایی به خصوصی نیز میتواند در این زمینه کمک کننده باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
کنترل دیابت با تغذیه
همانطور که خواندید، تغذیه یکی از عواملی است که در پیشگیری از ابتلا و درمان و کنترل دیابت، موثر است. این موضوع مهم میتواند شرایط سلامتی را به صورت کلی تغییر دهد. از همین رو لازم است تا سبزیجات، میوهها، غلات کامل، حبوبات و ماهی در برنامه اصلی افراد جای گیرند و به طور مرتب مصرف شوند. همچنین از مصرف شیرینی و شکر بیش از اندازه جلوگیری شود.
علاوه بر اینها مواردی دیگر نیز چون قهوه گانودرما میتوانند در جلوگیری و درمان بیماری دیابت موثر باشند. این قارچ که بر روی تنه گیاهان میروید، به شکل قهوه درمیآید و برای هر دو نوع بیماری موثر و کاربردی است.
جلوگیری از ابتلا به دیابت
اگر به دنبال حفظ سلامتی و تندرستی خود هستید و به آینده خود اهمیت میدهید یکی از پیشنهادات برای شما قهوه گانودرما دکتر بیز است که بتوانید سیستم ایمنی بدن و متابولیسم خود را افزایش دهید.
ما در بیزما سعی کردیم برای شما که دنبال درمان و یا کنترل دیابت خود هستید پکیج ویژهای را تهیه کردهایم که هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است و هم کاملا گیاهی و بدون هیچگونه عوارض جانبی است. پک درمان دیابت دکتر بیز یکی از بهترین انتخاب برای شماست.
جمع بندی
همانطور که تا به اینجای مقاله خواندید، بیماری دیابت یکی از بیماریهای شایع در ایران است که بستری برای ایجاد بیماریهای بسیار است. این بیماری که خود میتواند بر اثر عوامل مختلف و متعددی ایجاد شود، راهکارهایی را برای جلوگیری و درمان دیابت وجود دارد. از همین رو و پیش از هرچیز دیگری، لازم دیدیم تا درباره این بیماری و نحوه به وجود آمدن آن نکاتی را بیان کنیم. پس از آن انواع این بیماری را برشمریم و در نهایت نیز با پیدا کردن عوامل افزایش دهنده ابتلا به این بیماری، از آن جلوگیری لازم را به عمل آوریم.
پس از بررسی تمامی این عوامل و دلایل، به افراد مبتلا به این بیماری پرداختیم و راهکارهایی درمانی را نیز برای این افراد ذکر کردیم. راهکارهایی که با استفاده از آن بتوان کنترل و درمان مناسبی را برای این بیماری به ارمغان آورد و به بیمار کمک کرد تا شرایط سلامتی خود را باز یابد و بهبود مناسبی را تجربه کند. امید است با همراهی ما تا به اینجای مقاله، اطلاعات مناسب و دقیقی را کسب کرده باشید و اکنون بتوانید سلامتی خود را بیش از پیش حفظ کنید.
مقالات مرتبط :
- گانودرما و دیابت؛ درمان قندخون با قهوه گانودرما
- دیابت نوع دو؛ علائم، درمان و پیشگیری از دیابت نوع ۲
- درمان دیابت بارداری و تاثیر آن بر حرکات جنین