سلامت بدن

ام اس چیست و چگونه درمان می‌شود؟

بیماری ام اس با نام علمی multiple sclerosis شناخته می‌شود و برای اولین بار در سال ۱۸۶۸ توسط آسیب شناسی اهل فرانسه به جهان معرفی شد. در این بیماری التهابی غلاف‌های سلول‌های عصبی در سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) آسیب می‌بینند. این لایه‌های پروتئینی باعث افزایش سرعت پیام‌های الکتریکی می‌شود. وظیفه دیگر این غشاهای میلینی نگهداری از سلول‌های عصبی است. همراه ما باشید تا با علائم و روش های درمان ام اس بیشتر آشنا شوید.

علائم بیماری ام اس  MS

خستگی: یکی از شایع‌ترین علائم این بیماری خستگی است. این علامت باعث کاهش بازده افراد در حین انجام کارهای روزمره می‌شود.

خواب رفتگی صورت و بدن: خواب رفتگی بدن یکی از علائم شایع این بیماری است و در اغلب بیماران دیده می‌شود. علامت ام اس همان عدم تعادل و هماهنگی اعضای بدن و خواب رفتن صورت، دست و پا می‌باشد.

اختلال عملکرد مثانه و روده: بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ام اس با اختلال در عملکرد مثانه خود مواجه هستند. اختلالات عملکرد روده نیز یکی دیگر از نگرانی‌های عمده در مبتلایان به این بیماری است.

مشکلات بینایی: تاری دید و مشکلات بینایی یکی از مهمترین علامت های بیماری ام اس می باشند شروع ناگهانی علامت‌هایی مثل تاری شدید، دوبینی، درد چشم و سایر اختلالات در بینایی بسیار نگران کننده است.

سرگیجه: سرگیجه و احساس منگی یکی از مشکلات بسیار شایع در بین این بیماران می‌باشد. احساس سبکی در سر و نداشتن تعادل کافی ممکن است برای بسیاری از این بیماران لحظات بسیار سختی را ایجاد کند. در ادامه مقاله بیشتر در رابطه با علائم و درمان های ام اس بحث شده است.

تغییرات احساسی و افسردگی: مبتلایان به این بیماری معمولاً پاسخ‌های بسیار ناهنجاری برای استرس‌های ناشی از این بیماری مزمن و غیرقابل پیش‌بینی ارائه می‌دهند. تغییرات عصبی و احساسی در این افراد با افسردگی ظاهر می‌شود.

اختلال در تکلم: اختلال در کلام و صدا در ۲۵ درصد از افرادی که به بیماری ام اس مبتلا می‌شوند دیده می‌شود.

کاهش شنوایی: کاهش شنوایی یک علامت تقریباً ناشایع در بین بیماران مبتلا به ام اس است زیرا تنها چیزی در حدود ۶ درصد از کل بیماران مبتلا به این بیماری، دچار اختلالات شنوایی می‌شوند.

لرزش غیر قابل کنترل: این ورزش ممکن است در قسمت‌هایی مثل دست، پا، پلک و سایر نواحی بدن روی دهد.

اختلال در بلع غذا: به علت آسیب اعصابی که مسئول کنترل عضلات بلع در دهان و حلق هستند، بسیاری از افرادی که دچار ام اس می‌شوند معمولاً با اختلال در بلع غذا درگیر هستند.

معرفی درمان و داروهای ام اس

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ام اس هستند؟

از هر ۱۰۰ هزار نفر در سراسر جهان ۶۰ نفر به این بیماری مبتلا می‌شوند. افراد اغلب در سن ۲۴ سالگی به این بیماری مبتلا می‌شوند. علت اصلی این بیماری هنوز مشخص نیست ولی فاکتورهایی که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم جزو مهم‌ترین عوامل شروع بیماری ام اس شناخته می‌شوند.

عوامل ژنتیکی، محیط زندگی، مواجهه با ویروس های خاص در زمان کودکی، پایین بودن سطح ویتامین D، مصرف دخانیات، استرس و خستگی روحی و جسمی، مصرف بیش از حد نمک. بیماران پس از تشخیص اولیه لازم است تا با تمامی روش‌های درمان ام اس آشنا شوند.

روش‌ تشخیص ام اس

تنها راه دقیق و درست برای تشخیص بیماری ام اس مراجعه به متخصص مغز و اعصاب می‌باشد. نورولوژیست‌ها با بررسی دقیق آزمایشات و معاینه تخصصی بیمار ابتلای به این بیماری را رد و یا تایید می‌کنند. به این نکته توجه کنید که ممکن است گاهی تشخیص قطعی این بیماری ماه‌ها طول بکشد؛ بنابراین بهتر است در این راه پیگیر و صبور باشید و از چندین پزشک خوش‌نام در روند تشخیص بیماری کمک بگیرید.

درمان ام اس MS

بهترین روش درمان همان روشی است که پزشک شما به شما پیشنهاد می‌دهد. روش‌های درمانی در سال‌های اخیر به طرز چشمگیری پیشرفت کرده‌اند و می‌توانند علائم مربوط به این بیماری را کنترل و مهار کنند. با توجه به سطح علامت‌ها و پیشرفت بیماری، پزشک ممکن است داروهای خوراکی و تزریقی را به صورت همزمان در طی روند درمانی مستمر برای شما به کار بگیرد تا شما به صورت کاملاً موثری نتیجه بگیرید. با این حال بهترین روش درمان ام اس با تغییر سبک زندگی و استفاده از درمان‌های دارویی در کنار داروهای تزریقی می‌باشد.

دوری از استرس و کار زیاد، پرهیز از مصرف دخانیات، انجام فعالیت‌های ورزشی سبک و منظم، پیروی از یک رژیم غذایی متعادل، مصرف بیشتر میوه و سبزیجات تازه، افزایش سطح ویتامین D خون و حفظ روحیه و اعتماد به پزشک باعث می‌شود تا شما بتوانید به راحتی این بیماری را شکست دهید.

روش های درمانی جدید ام اس

یک کار درمان یا فیزیوتراپ می‌تواند با استفاده از وسایل و امکانات تسهیل شده به شما انجام حرکات استقامتی و کششی را آموزش دهد تا شما بتوانید کارهای روزمره خود را به راحتی انجام دهید. البته اغلب افراد حتی در سطوح پیشرفته نیز برای انجام کارهای روزمره خود نیازی به افراد دیگر ندارند بنابراین نگران نباشید.

مگنت تراپی: این روش غیر تهاجمی و بی‌خطر همان ارسال سیگنال‌های مغناطیسی به سلول‌های عصبی آسیب دیده و تحریک آن‌ها به ترمیم مجدد با استفاده از میدان‌های مغناطیسی می‌باشد. این روش می‌تواند بر ماهیت الکترومغناطیسی ارگان‌های مختلف بدن، فرایندهای فیزیولوژیک و شیمیایی تاثیر بگذارد. بیمارانی که این روش درمانی را انتخاب می‌کنند معمولاً می‌توانند در مدت کوتاهی، خستگی، مشکلات دفع ادرار، درد و نداشتن تعادل کافی را تا حدی مهار کنند.

تحریک مغناطیسی مغز: در این روش درمانی با استفاده از پالس‌های مغناطیسی، پزشک سعی دارد بخش‌های مختلف مغز را فعال کند. این پالس‌ها به نواحی مختلفی از مغز هدایت می‌شوند. با تحریک الکتریکی سلول‌های عصبی در این روش می‌توان علامت‌هایی مثل خستگی و افسردگی را در مبتلایان به ام اس کم کرد.

پلاسمافرز: در این روش درمانی نسبتا جدید، با گرفتن خون و جدا کردن پلاسما و افزودن آلبوم این تازه به خون می‌توان علائم شدید بیماری را کنترل و مهار کرد. این عمل مشابه با دیالیز بوده و در فواصل زمانی متفاوتی باید انجام شود.

داروهای استروئیدی: این داروها در دوز بالا برای بیمارانی با علامات پیشرفته‌تر استفاده می‌شوند. مصرف داروهای استروئیدی در طول دوره درمانی باعث می‌شود تا حملات با شدت و قدرت بسیار کمتری صورت بگیرند.

درمان ام اس

عوارض بیماری ام اس

احساس خستگی، ضعف، مشکلات حرکتی در بدن و افسردگی از مهم‌ترین عوارض‌های این بیماری هستند. البته در شرایطی که علامات این بیماری در سطوح پیشرفته‌تری باشند و حمله‌ها در فواصل زمانی کوتاه‌تری انجام شوند، ممکن است زندگی فرد را مختل شود و بیمار نتواند زندگی فعالیت‌های عادی زندگی خود را دنبال کند.

انواع خوراکی‌ مفید برای ام اس

مصرف خوراکی هایی مثل انجیر، زیتون، گل محمدی و جینسینگ می‌تواند تا حدودی در کاهش علامت‌های این بیماری موثر باشد. بر اساس آخرین گزارشاتی که از تحقیقات انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا در ژورنال‌های بین‌المللی ثبت شده است، مصرف کندر می‌تواند در درمان بیماری ام اس موثر باشد. عوارض التهابی این بیماری با استفاده از کندر کنترل شده و این بیماران استرس کمتری را تحمل می‌کنند.

علائم بیماری ام اس چیت

خواص قهوه گانودرما برای ام اس

قارچ گانودرما چیست؟ این گیاه پرخاصیت با تقویت سیستم ایمنی و گلبول‌های سفید بدن می‌تواند تا حدی از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.

حالاتی مثل بی‌حالی، ضعف،سوزن سوزن شدن که باعث آزار و اذیت بیماران می‌شوند، با مصرف قهوه سوپریم گانودرما کنترل می‌شوند.

شما هم می‌توانید برای درمان ام اس با گانودرما این نوشیدنی را مصرف کنید. برای خرید قهوه گانودرما دکتر بیز می‌توانید اینجا کلیک کنید.

کیانا کیانبخت

🚺 سلام. من کیانا کیان‌بخت هستم. یک بیوتی تراپیست حرفه‌ای و کاربلد که سال 1400 از دانشکده صنایع غذایی (علوم پزشکی شهید بهشتی) فارق التحصیل شده شاید براتون عجیب باشه ولی نویسندگی در موضوعات مربوط به خوراکی‌ها و محصولات آرایشی و مراقبت از پوست یکی از اصلی‌ترین سرگرمی‌های منه🍭😍 امیدوارم از مطالعه تجربه‌ها و اطلاعاتی که در اختیارتون میزارم لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا