سلامت بدن

کبد چرب، از پیشگیری تا درمان

درمان کبد چرب، از پیشگیری تا درمان کبدچرب

کامل‌ترین و علمی‌ترین مقاله‌ای که در اینترنت در رابطه با درمان 100 درصدی کبد چرب پیدا خواهید کرد. در ادامه متن به بررسی علائم، علل و روش‌های اصولی و اثبات شده درمان کبدچرب و خطرات ناشی از این بیماری پرداخته‌ایم.

درمان کبد چرب

 

 کبد چرب چیست

کبد یکی از مهم‌ترین اندام‌های بدن انسان است که مانند یک فیلتر، مسئول عبور تمام مواد غذایی مصرفی از صافی خود می‌باشد. در حالت عادی کبد مقدار مشخصی چربی را درون خود ذخیره می‌کند ولی اگر درصد چربی ذخیره شده در این اندام، بیش از ۱۰ درصد باشد فرد دچار بیماری کبدچرب شده است. کبد چرب انواع مختلفی دارد برای مثال کبدچرب بارداری، کبدچرب الکلی و کبدچرب غیرالکلی.

کبد چرب غیرالکلی و الکلی

در حدود ۳۰ الا ۹۰ درصد از افرادی که اضافه‌وزن بسیار زیادی دارند، به کبدچرب غیرالکلی مبتلا هستند. این بیماری‌ها زمانی رخ می‌دهد که ده درصد یا بیشتر وزن کبد را چربی تشکیل دهد. در این حالت کبد در تجزیه کردن چربی‌ها با مشکل مواجه می‌شود و این چربی‌ها در بافت‌های کبدی تجمع پیدا می‌کنند. در این حالت فرد دچار کبدچرب غیرالکلی شده است. این نوع از بیماری به‌خاطر داشتن سبک زندگی ناسالم (رژیم غذایی نادرست و نداشتن تحرک و فعالیت بدنی) در فرد ایجاد می‌شود. مصرف بی‌رویه نوشیدنی‌های الکلی باعث صدمه دیدن کبد می‌شود در این صورت کبد دیگر قادر نیست تا مثل گذشته چربی‌ها را تجزیه کند و فرد دچار کبد چرب الکلی می شود.

علائم سرطان کبد
علائم سرطان کبد

کبد چرب بارداری

تعداد مبتلایان به این بیماری، در مقایسه با کبدچرب الکلی و غیرالکلی بسیار کمتر هستند ولی تجمع چربی‌ها در کبد در زمان بارداری ممکن است مادر و سلامت نوزاد را با خطرات جدی تهدید کند. نارسایی کبدی می‌تواند منجر به خونریزی شدید و یا عفونت‌های بسیار پیشرفته در مادران باردار شود. جالب است بدانید که کبدچرب بارداری، تنها در سه‌ماهه سوم خود را نشان می‌دهد و مادر باردار معمولاً به‌خاطر حالت تهوع، کسالت عمومی و درد در قسمت‌های مختلف شکم به بیمارستان مراجعه می‌کند. علت این بیماری ناشناخته است ولی طبق نتایج و گزارشاتی که از آخرین تحقیقات بر روی این بیماری در افراد باردار انجام شده است، می‌توان گفت که این بیماری با هورمون‌های ترشح شده و مقدار آن‌ها در بدن مادر سروکار دارد.

راههایی برای داشتن سبک زندگی سالم‌تر

  • جایگزین‌کردن نان‌های سبوس‌دار و سالم با نان‌های بدون سبوس در رژیم غذایی
  • کاهش مصرف نوشیدنی‌های شیرین و گازدار صنعتی، شکلات‌، بستنی و شیرهای طعم‌دار
  • کاهش مصرف چربی‌های حیوانی و روغن جامد و استفاده از روغن‌های زیتون، روغن کنجد و روغن آفتاب‌گردان در رژیم غذایی
  • محدودکردن مصرف فست‌فود و غذاهای شور و چرب و جایگزین‌کردن اسنک‌ها و غذاهای سنتی با کالری مناسب
  • کاهش مصرف سس‌های مایونز برای سالاد و استفاده از سرکه، آبلیمو و آب نارنج در سالاد

در حالت کلی باید بگوییم که بهتر است یک رژیم متعادل را در پیش بگیرید زیرا اگر کاملاً شیرینی‌، شکلات و یا لبنیات پرچرب را از رژیم غذایی خود حذف کنید، ممکن است میل شدید شما به شیرینی و چربی باعث شود تا نتوانید مدت‌زمان زیادی از رژیم غذایی سالم خود پیروی کنید. سعی کنید در طول روز ورزش‌هایی مثل پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری و یا سایر فعالیت‌های بدنی که به آن علاقه دارید را انجام دهید تا به بیماری دیابت و فشارخون بالا نیز دچار نشوید. با افزودن سبوس برنج قهوه‌ای به رژیم غذایی‌تان می‌توانید مشکلات گوارشی را نیز حل کنید.

کبد چرب درمان کبد چرب علل بوجود امدن کبدچرب

عوامل ایجاد کننده بیماری کبد چرب

ازآنجاکه این بیماری یکی از اختلالات کبدی بسیار شایع می‌باشد، عوامل مختلفی هستند که می‌توانند باعث بروز این بیماری در افراد مختلف شوند. به زبان ساده‌تر باید بگویم که تمامی این عوامل باعث می‌شوند تا متابولیسم چربی در کبد مانند قبل صورت نگیرد و ذخیره چربی در کبد افزایش پیدا کند. مهم‌ترین عوامل ایجاد این بیماری، چاقی و رژیم غذایی غیراصولی، استرس و یا مصرف داروهای خاص و شیوه نادرست زندگی می‌باشد.

  • چاقی
  • ژنتیک
  • بارداری
  • سوءتغذیه
  • افزایش سن
  • دیابت نوع دو
  • کم‌کاری تیروئید
  • کاهش وزن سریع
  • کم‌کاری غده هیپوفیز
  • چربی خون بسیار بالا
  • سندروم تخمدان پلی‌کیستیک
  • بیماری‌های عفونی مثل هپاتیت سی
  • عمل جراحی و برداشتن کیسه صفرا
  • مصرف برخی از داروها مانند استروژن مصنوعی
  • میان تنه بزرگ (چاقی شکمی و موضعی در نواحی مرکزی)

مهم‌ترین عوامل ایجاد کبدچرب، عادات اشتباه غذایی هستند ولی برخی اوقات مقاومت افراد به انسولین و همچنین اختلال در سلامت روده نیز می‌تواند باعث ایجاد این بیماری شود. ممکن است باعث تعجب شما شود ولی گاهی اوقات افراد با وزن طبیعی نیز ممکن است دچار کبد چرب شوند.

چاقی مهم‌ترین عامل ایجاد کبد چرب

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که طبق آمارها و مطالعاتی که بر روی عوارض ناشی از چاقی و اضافه‌ وزن انجام شده است، چیزی در حدود 70 درصد از افراد چاق مبتلا به کبد چرب غیرالکلی هستند. حتی افرادی که وزن عادی دارند ولی چربی‌های شکمی و موضعی دارند، به‌احتمال بالا کبد چربی دارند. وجود مقادیر بالایی از کربوهیدرات‌های تصفیه شده در رژیم غذایی این افراد باعث ایجاد اختلالاتی در تعداد باکتری‌های مفید روده و عملکرد کلی سیستم گوارش شده و تمامی این عوامل باعث پیشرفت بیماری کبدچرب غیرالکلی شده‌اند.

کبدچرب و اضافه وزن

علائم کبد چرب چیست؟

توجه کنید که این بیماری در مراحل اولیه معمولاً نشانه بسیار واضحی ندارد ولی در صورتی که این بیماری پیشرفته‌تر باشد، ممکن است با کاهش وزن، کاهش اشتها، گیجی، مشکل در تمرکز کردن و حتی حالت تهوع خود را نشان دهد.

روش های تشخیص کبد چرب چیست؟

به طور خلاصه می‌توان گفت که از طریق تصویربرداری، آزمایش خون، آزمایش جسمی (درنظرگرفتن نشانه‌ها) و همچنین بیوپسی کبد یا همان نمونه‌برداری، می‌توان کبدچرب را به طور قطعی تشخیص داد.

یکی از مشکلاتی که این بیماری برای مبتلایان ایجاد می‌کند این است که اکثر این افراد، هیچ نشانه و علامت خاصی را از طرف بدن خود دریافت نمی‌کنند. در گریدهای بالاتر ممکن است افراد در قسمت فوقانی و راست شکم، دچار درد و ناراحتی شوند و یا در طول روز احساس خستگی بیشتری داشته باشند.

درصورتی‌که علائم کبدچرب را در مراحل اولیه تشخیص داده‌اید، بهتر است برای تشخیص‌های دقیق پزشکی حتماً به مراکز درمانی مراجعه کنید. آزمایش خون و اندازه‌گیری آنزیم‌های کبدی اولین اقدام برای تشخیص این بیماری می‌باشد. البته درصورتی‌که کبد فرد با اختلالات جدی روبه‌رو باشد، آزمایش‌های قند خون و همچنین عفونت هپاتیت نیز از بیمار گرفته می‌شود. همچنین با استفاده از سونوگرافی و روش‌های تصویربرداری نیز می‌توان میزان تجمع چربی در این اندام را مشاهده کرد. البته درصورتی‌که کبدچرب و اختلالاتی که به وجود آورده است، شدید نباشد، معمولاً نمونه‌برداری (بیوپسی کبد) انجام نمی‌شود.

اضافه وزن باعث کبد چرب میشود

آشنایی با گریدهای کبدچرب

این بیماری ۴ گرید مختلف دارد که از نظر پیشرفت، کبد چرب گرید ۱ ساده‌ترین نوع و کبدچرب گرید ۴، پیشرفته‌ترین نوع این بیماری می‌باشد. جالب است بدانید که این بیماری در زنان شایع‌تر است. این بیماری حتی در کودکان بالای ۱۰ سال نیز می‌تواند باعث درگیری کبد شود.

گریدهای مختلف شرح حال بیمار و میزان پیشرفت بیمار روش درمان بنا بر توصیه پزشک
کبد چرب گرید 1 این حالت، ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین مرحله بیماری است. با افزایش فعالیت روزانه و تغذیه سالم‌تر
کبد چرب گرید 2 در این حالت وضعیت بیمار کمی پیچیده‌تر شده است. دارو + پرهیز غذایی و رژیم متعادل به همراه ورزش
کبد چرب گرید 3 این مرحله هشداری برای سهل انگاری در روند درمان بیماری در گرید 1 و 2 می‌باشد. دارو + محدودیت غذایی شدیدتر و فعالیت بدنی منظم روزانه
کبد چرب گرید 4 شدیدترین حالت بیماری که به سیروز کبدی مشهور است. مراقبت‌های جدی پزشکی و حتی پیوند کبد

 

درمان قطعی کبد چرب

در سال‌های اخیر، دانشمندان داروهای مختلفی را بر روی افراد مبتلا به این بیماری آزمایش کرده‌اند و برخی از این داروها می‌توانند تا حدودی اختلال کبد چرب را درمان کنند البته از نظر علمی تأثیر قطعی این داروهایی که برای کبد چرب تجویز می‌شوند، هنوز به اثبات نرسیده است؛ بنابراین در اغلب موارد که اختلالات کبدی بسیار شدید و جدی نیستند، کاهش وزن تدریجی و پیروی از یک رژیم غذایی سالم در کنار انجام فعالیت منظم ورزشی برای بیماران تجویز می‌شود. در کودکان مبتلا به این بیماری نیز در مرحله اول، عوامل زمینه‌ای بررسی می‌شوند و درصورتی‌ که دیابت و یا سایر بیماری‌ها در کودک وجود داشته باشد، پزشک راه حلی برای مهار و درمان آنها پیشنهاد می‌کند. علاوه بر درمان‌های پزشکی بیماری کبدچرب، درمان‌های خانگی نیز در سال‌های اخیر مورد استقبال قرار گرفته‌اند. در ادامه به بررسی این درمان‌ها می‌پردازیم.

درمان‌های خانگی کبد چرب

در کنار کاهش وزن و داشتن تحرک، گیاهان دارویی مختلفی هستند که می‌توانند به درمان کبد چرب کمک کنند. برای مثال شما به متخصصین طب سنتی مراجعه کنید تا این افراد باتوجه‌به جنسیت، وزن و رژیم غذایی شما، گیاهان دارویی خاصی را به شما پیشنهاد دهند. برای مثال بسیاری از گیاهان دارویی مثل زنبق، ریشه گیاه بابا آدم، چای سبز، کاسنی و… می‌توانند در کاهش اختلالات کبدی و بیماری کبد چرب مؤثر باشند. فراموش نکنید که دوز مصرفی و زمان مصرف عرقیات و دم‌نوش‌های این گیاهان، باید توسط متخصصین طب سنتی پیشنهاد شود تا باعث بروز حساسیت و یا اختلالات دیگری در بدن شما نشود.

پیشگیری و درمان کبدچرب

درمان کبد چرب با گانودرما

طبق پژوهش‌هایی که در سال ۲۰۱۷ بر روی ۴۲ نفر از افرادی که به بیماری کبدچرب مبتلا بودند انجام شد، دانشمندان و محققان به این نتیجه جالب رسیدند که این افراد با مصرف روزانه ۲ گرم از پودر قارچ گانودرما پس از سپری شدن مدت زمانی شش ماه، توانستند وضعیت کبد خود را به حالت عادی و سالم برگردانند نتایج این تحقیق به‌قدری شگفت‌انگیز بود که بارها و بارها در مجله biology pharmaceutical دراین‌ رابطه بحث شد و نتیجه نهایی در بسیاری از مجلات علمی به چاپ رسید. اگر بخواهیم کمی علمی‌تر نحوه تأثیر قارچ گانودرما برای کبد چرب را برای شما تشریح کنیم، باید بگوییم که میزان آنزیم‌های کبدی مثل GPT و GOT در این مدت کم در این افراد کاهش یافت و آنتی‌اکسیدان‌ها و گلوتاتیون پلاسما در این افراد افزایش یافت.

به‌جرئت می‌توان گفت که درمان کبد چرب با قهوه موکا گانودرما دکتر بیز یکی از بهترین و مؤثرترین روش‌های درمان این اختلال کبدی می‌باشد. با استفاده از قهوه قارچ گانودرما می‌توان کبد چرب الکلی و غیرالکلی را در مدت‌زمان بسیار کوتاه‌تری درمان کرد. پلی‌ساکاریدهای موجود در ترکیبات این گیاه، در کنار مقادیر بالای آنتی‌اکسیدان باعث می‌شوند تا گانو‌درما تبدیل به یکی از معجزات طبیعت شود که می‌تواند بیماری‌های بسیاری را مهار و یا درمان کند.

درمان کبد چرب با گانودرما

بهترین روش مصرف گانودرما برای کبد چرب

روش‌های زیادی برای افزودن این ترکیب سلامت بخش در رژیم غذایی شما وجود دارد. شما می‌توانید این قارچ را به‌صورت تکه‌ای و یا پودری مصرف کنید. همچنین می‌توانید قهوه گانودرما را برای درمان کبدچرب بنوشید. جالب است بدانید که در سال‌های اخیر، قهوه‌های گانودرما نیز در کشورمان طرفداران بسیاری پیدا کرده‌اند، زیرا یکی از راحت‌ترین روش‌های مصرف قارچ گانودرما اضافه‌کردن پودر این قارچ به نوشیدنی‌ها می‌باشد. توجه کنید که مصرف این قارچ باتوجه‌به سن و همچنین وزن باید متناسب با ویژگی‌های فردی در نظر گرفته شود. در صورت تمایل می‌توانید از طریق فروشگاه بیزما، با ضمانت اصالت و قیمت به صرفه  قهوه های قارچ گانودرما را تهیه کنید.

نتیجه‌گیری:

این بیماری‌ها زمانی رخ می‌دهد که ده درصد یا بیشتر وزن کبد را چربی تشکیل دهد. در این حالت کبد در تجزیه کردن چربی‌ها با مشکل مواجه می‌شود و این چربی‌ها در بافت‌های کبدی تجمع پیدا می‌کنند. کبد چرب در مراحل اولیه بیماری نشانه بارزی ندارد و بهتر است برای تشخیص قطعی این بیماری به پزشک مراجعه کنید. بهترین روش درمان کبد چرب، تغییر سبک زندگی و داشتن فعالیت بدنی در کنار پیروی از یک رژیم غذایی سالم می‌باشد، در طول دوره درمان نوشیدن دمنوش و یا قهوه گانودرما می‌تواند باعث شود تا شما بتوانید در مدت کوتاه‌تری بیماری کبد چرب را درمان کنید. شما عزیزان می‌توانید برای تهیه پکیج کبد چرب دکتر بیز از طریق همین سایت اقدام کنید. در صورت بروز ابهاماتی در رابطه‌ با محصولات دکتر بیز می‌توانید از پشتیبانی و یا مشاور فروش سایت کمک بگیرید.

کبد چرب

سوالات متداول

آیا کبد چرب باعث ریزش مو میشود؟

بروز اختلال در قابلیت جذب چربی، ذخیره گلیکوژن و سم زدایی میتواند باعث بروز مشکلات پوستی و ریزش مو شود؛ بنابراین درست کار نکردن کبد میتواند در ریزش مو تاثیر گذار باشد.

آیا کبد چرب باعث لک صورت میشود؟

بله، متاسفانه افراد مبتلا به کبد چرب با جوش، لک و موارد این چنینی در پوست بدن و صورت خود مواجه میشوند.

آیا کبد چرب کشنده است و باعث مرگ میشود؟

کبد چرب گرید ۳ جز عوامل خطر ساز در ابتلا به سرطان کبد شناخته می‌شود؛ بنابراین بهتر است در مراحل اولیه کبد چرب را درمان و اختلالات مربوط به کبد را کنترل کنید تا جهش سلولی در قسمت کبد این تواند باعث بروز بیماریهای دیگر شود.

 

کیانا کیانبخت

🚺 سلام. من کیانا کیان‌بخت هستم. یک بیوتی تراپیست حرفه‌ای و کاربلد که سال 1400 از دانشکده صنایع غذایی (علوم پزشکی شهید بهشتی) فارق التحصیل شده شاید براتون عجیب باشه ولی نویسندگی در موضوعات مربوط به خوراکی‌ها و محصولات آرایشی و مراقبت از پوست یکی از اصلی‌ترین سرگرمی‌های منه🍭😍 امیدوارم از مطالعه تجربه‌ها و اطلاعاتی که در اختیارتون میزارم لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا