سلامت بدن

کیست تخمدان چیست؟ برای درمان چه باید کرد!

جامع ترین مقاله در رابطه‌ با کیست تخمدان

تعجب نکنید ولی کیست تخمدان ممکن است در نوزادان دختر، دختران نوجوان و خانم‌ها در سنین یائسگی و یا باروری ایجاد شود. کیست تخمدان یکی از متداول‌ترین بیماری‌هایی است که اکثر زنان در مراحلی از زندگی، آن را تجربه کرده‌اند. در این مقاله سعی داریم تا شما را با این بیماری بیشتر آشنا کنیم‌. علاوه بر علل بروز به جدیدترین روش‌های درمان این بیماری نیز خواهیم پرداخت، همراه ما باشید.

معرفی بیماری کیست تخمدان

افرادی که مبتلا به بیماری کیست تخمدان هستند، در قسمت‌های مختلف از تخمدان کیست‌هایی با اندازه‌های متفاوت دارند. این کیست‌ها می‌توانند چند میلی‌متر یا حتی چند ده سانتی‌متری باشند. کیست‌های بسیار کوچک معمولاً بدون علامت باقی می‌مانند ولی کیست‌های بزرگ‌تر، با بروز علائمی مثل درد وجود خود را ابراز می‌کنند. توجه کنید که اکثر بانوان در دوره‌ای از زندگی، وجود این کیست‌ها را تجربه کرده‌اند.

فیزیولوژی تخمدان

تخمدان‌ها در حقیقت با لایه‌ای نازک به نام پوشیده شده‌اند. این لایه خارجی‌ترین لایه تخمدان است ولی خاصیت رشد دارد. یعنی هر ماه به خاطر هورمون‌هایی که در بدن زنان ترشح می‌شوند قسمتی از این لایه تبدیل به فولیکول می‌شود. فولیکول‌ها در حقیقت مانند یک توپ خالی سیاه رنگ هستند. در تصاویر به دست آمده از سونوگرافی نیز این فولیکول‌ها قابل تشخیص هستند.

توجه کنید که بیشتر مردم فکر می‌کنند که این فولیکول‌ها همان کیست‌های عملکردی یا ریز تخمدان هستند. در صورتی که این تصور اشتباه است و فولیکول‌ها در حقیقت هر ماه تبدیل به تخمک می‌شوند و در صورتی که در زمان مناسب با اسپرم بارور شوند، می‌توانند باعث بروز بارداری در در خانم‌ها شوند.

بیشتر بدانید

توجه کنید که در هر ۳۰ روز چیزی در حدود پنج فولیکول در سطح تخمدان رشد می‌کند. زمان رشد این فولیکول‌ها در شروع دوره قاعدگی می‌باشد. معمولاً یکی از این فولیکول‌ها تبدیل به تخمک می‌شود و با سرعت بیشتری در مقایسه با سایر فولیکول‌ها رشد می‌کند. این تخمک با آزاد کردن هورمون‌هایی در اطراف خود باعث از بین رفتن چهار فولیکول دیگر می‌شود. زمان آزادسازی تخمک‌ها ۱۴ روز پس از شروع قاعدگی می‌باشد.

زمانی که تخمک به اندازه و حجم خاصی برسد قابلیت ترکیب شدن با سلول‌های اسپرم را دارد. اگر تخمک نتواند در زمان مناسب با اسپرم ترکیب شود، پس از مدتی از بین می‌رود و با ریزش رحم قاعدگی شروع می‌شود. بنابراین این تصور اشتباه که فولیکول‌ها همان کیست‌های تخمدانی هستند را فراموش کنید. در موارد بسیار کمی فولیکول‌ها می‌توانند منجر به بروز بیماری کیست تخمدان شوند ولی همیشه بدین صورت نیست.

کیست تخمدان چیست و پیشگیری و مراقبت از تنبلی تخمدا

انواع مختلف کیست تخمدان

توجه کنید که این بیماری در افراد مختلف ممکن است با شدت‌های متفاوتی بروز کند. در ادامه رایج‌ترین نوع کیست‌های تخمدان را بررسی کرده‌ایم.

کیست تخمدان عملکردی

این کیست‌ها معمولاً در زنان جوان رایج هستند و به عنوان کیست‌های فولیکولار نیز شناخته می‌شوند. ازآنجاکه زنان جوان در هر ماه یک تخمک از تخمدان‌هایشان رها می‌کنند، گاهی ممکن است این تخمک‌ها از بدن دفع نشوند و در رحم و یا قسمت‌هایی مثل لوله‌های فالوپ باقی بمانند و شروع به بزرگ شدن کنند. نگران نشوید زیرا که این کیست‌ها کاملاً قابل ‌کنترل هستند و در بسیاری از موارد بدون هیچ‌گونه روش درمانی تهاجمی به صورت خود به خودی برطرف می‌شوند.

معمولاً پس از گذشته دو دوره از قاعدگی این کیست‌ها رفع می‌شوند. جالب است بدانید که در مواردی ممکن است سایز این کیست‌ها چیزی در حدود ۵ الی ۴ سانتی‌متر شود ولی نگران نباشید معمولاً این کیست‌ها علائم دردناکی ندارند و رحم می‌تواند خود را ترمیم کرده و این کیست‌ها را در قاعدگی‌های بعدی از بدن خارج کند.

کیست درموئید

این کیست‌ها با زمینه‌هایی از دوره جنینی در بدن فرد ایجاد می‌شوند‌. نام دیگر کیست درمویید، کیست مویی می‌باشد. معمولاً زمانی که جنین در بدن مادر در حال تشکیل ارگان‌های بدنش می‌باشد، تخمدان دختر اشتباهاً چند تا از سلول ها را جداگانه در داخل پوست باقی می‌گذارد.

با افزایش سن ممکن است این سلول‌ها شروع به رشد کنند. توجه کنید که این سلول‌ها در اغلب موارد شروع به ساختن مقادیر بالایی از چربی می‌کنند و به صورت کیست در داخل تخمدان‌ها باقی می‌مانند. درمان این تنها توسط جراحی امکان پذیر است ولی معمولاً پس از خروج دیگر ایجاد نمی‌شوند.

کیست‌های آندومتریوز یا شکلاتی

این نوع کیست‌ها ممکن است با زمینه‌های مختلف محیطی و ژنتیکی در رحم و تخمدان شکل بگیرند. توجه کنید که عوامل محیطی مثل سموم موجود در ظروف یکبار مصرف، لوازم آرایشی و یا سموم موجود در آلودگی هوا می‌توانند باعث بروز به این نوع از کیست شوند. در صورتی که خون در دوره قاعدگی به داخل لگن بازگردد، ممکن است توسط سلول‌های کف لگن جذب شود و به خاطر آهنی که در این خون وجود دارد این سلول‌ها حالت چسبندگی شدیدی به خود می‌گیرند.

با گذشت زمان چسبندگی این سلول‌ها افزایش پیدا می‌کند و تخمدان‌ها به خاطر این حجم از چسبندگی به کف لگن اتصال پیدا می‌کنند. به این بیماری چسبندگی تخمدان نیز می‌گویند. جالب است بدانید که این کیست‌ها تنها با جراحی درمان می‌شوند و نمی‌توان با مصرف دارو این کیست‌ها را مهار و خارج کرد.

کیست‌های بدخیم تخمدان

این کیست‌ها باعث می‌شوند تا آزمایش غربالگری سرطان تخمدان یا همان آزمایش ca۱۲۵ با نتایج نگران کننده‌ای مواجه شود. توجه کنید که این کیست‌ها ممکن است در برخی از موارد باعث بروز سرطان تخمدان شوند. بنابراین در صورتی که پزشک به وجود کیست‌هایی بدخیم در تخمدان شما شک کند، معمولاً با انجام آزمایش‌های پاتولوژی وجود این کیست‌ها تشخیص می‌دهد.

در ۸۰ درصد موارد می‌توان این کیست‌ها را با جراحی‌های باز درمان کرد. در مواردی که این کیست‌ها پیشرفته باشند، ممکن است بتوان با شیمی درمانی به عنوان درمان کمکی از پیشرفت آن‌ها جلوگیری کرد.

علائم کیست تخمدان چیست

روش های تشخیصی کیست تخمدان

معمولاً برای تشخیص این کیست‌ها از روش‌های تصویربرداری مثل ام آر آی یا سونوگرافی کمک گرفته می‌شود. تشخیص اولیه این کیست‌ها با سونوگرافی انجام می‌شود ولی برای تشخیص ماهیت کیست و انجام آزمایش‌های دقیق‌تر، معمولاً پزشک توصیه می‌کند که بیمار ام‌آرآی انجام دهد. آزمایش خون نیز می‌تواند کیست‌های تخمدان سرطانی را تشخیص دهد.

توجه کنید که پس از جراحی کیست تخمدان نیز ممکن است پس از مدتی کیست‌های خوش خیمی مثل فیبروم و آندومتریوز مشاهده شوند. نگران نباشید با دنبال کردن دستور پزشک و داروهایی که برایتان تجویز می‌کند، شما می‌توانید تولید این کیست‌ها را مهار و کنترل کنید.

  • نفخ یا تورم شکم
  • مقاربت های دردناک
  • نیاز فوری به دفع ادرار
  • بر هم خوردن نظم سیکل قاعدگی
  • حساسیت های شدید سینه در دوران قاعدگی
  • درد لگن قبل از دوره قاعدگی
  • درد در نواحی کمر و ران
  • حرکات دردناک روده
  • تهوع و استفراغ

توجه کنید که کیست های کوچکی که در تخمدان تشکیل می‌شوند معمولاً علائمی ندارند و این علائم ناشی از پیچ خوردگی و پارگی کیست در تخمدان می‌باشد و در صورت بروز چند علامت به صورت همزمان باید حتماً به پزشک مراجعه کنید.

آزمایش‌ های تشخیصی کیست تخمدان

  • آزمایش بررسی سطح هورمون استروژن و پروژسترون
  • آزمایش ca۱۲۵ برای غربالگری سرطان تخمدان

در صورتی که نیاز به عمل جراحی داشته باشید معمولاً آزمایش بارداری نیز برای شما نوشته می‌شود تا پزشک اطمینان حاصل کند که شما باردار نیستید.

توجه کنید که کیست تخمدان در حالت‌های خوش‌خیم باعث ناباروری نمی‌شود و تنها ممکن است بارداری را برای مدت کوتاهی به تأخیر بیندازد. البته در صورتی که بیمار مبتلا به تومورهای بدخیم و کیست های سرطانی باشد، ممکن است در مواردی تخمدان‌ها برداشته شوند. در این صورت دیگر تخمک گذاری اتفاق نمی‌افتد و فرد برای همیشه نابارور خواهد شد.

درمان کیست و تنبلی تخمدان با گانودرما

علائم کیست تخمدان چیست؟

در حالت عمومی معمولاً افراد هیچ علامتی ندارند و این کیست‌ها تنها با آزمایش‌ها و تصویربرداری‌هایی مثل سونوگرافی ردیابی می‌شوند، ولی در موارد شدید‌تر این کیست‌ها وجود خود را با علائمی مثل دردهای شکمی، خونریزی شدید و حتی پارگی تخمدان آشکار می‌سازند. توجه کنید که حتی کیست‌های بدخیم هم ممکن است در مراحل اولیه بدون علامت باشند یا علامت‌های آن‌ها کاملاً بی ربط باشد؛ بنابراین هرگونه نفخ شکم، سوءهاضمه و یا حتی لگن ‌درد را پس از سنین ۵۰ سالگی حتماً جدی بگیرید و پس از بروز این علائم سریعاً به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

آیا درمان کیست تخمدان همیشه با جراحی همراه است؟

توجه کنید که بسیاری از کیست های خوش‌خیم و فولیکولی، خود به خود و یا با داروهایی رفع می‌شوند. در صورت ماندگاری کیست ها بعد از مصرف دارو در دوره‌های درمانی و یا رشد علائم دردناک در بدن فرد، ممکن است افراد به جراحی نیاز پیدا کنند. در صورتی که تومورهای بدخیم تشخیص داده شوند، جراحی اولین و فوری‌ترین درمان می‌باشد.

کیست تخمدان چگونه درمان می‌شود؟

روش‌های دارویی و جراحی زیادی هستند که با توجه به تشخیص پزشک برای شما تجویز خواهند شد. در حالتی که با دارو و درمان‌های خوراکی نتوان کیست تخمدان را درمان کرد، معمولاً با ایجاد برش‌های کوچک در دیواره شکم، دوربین جراحی برای از بین بردن کیست وارد بافت تخمدان می‌شود و کیست بدون اینکه داخل شکم فشرده و پاره شود، درون یک کیسه پلاستیکی قرار داده می‌شود.

پس از اینکه کیست درون این کیسه نایلونی قرار گرفت، آن را به صورت کامل از شکم خارج می‌کنند. به این عمل لاپاروسکوپی گفته می‌شود. توجه کنید که طول برش‌های کوچک این نوع درمان چیزی در حدود ۵ تا ۱۰ میلی‌متر هستند و هیچ برش بزرگ و عمیقی در این نوع درمان انجام نمی‌شود. این روش دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد و بیمار می‌تواند به سرعت بهبود پیدا کند و به زندگی عادی برگردد.

آیا ممکن است تخمدان‌ها را از بدن خارج کنند؟

این نگرانی معمولاً در بانوانی که مبتلا به کیست تخمدان می‌شوند و قصد بچه‌دار شدن دارند، دیده می‌شود. توجه کنید که تخمدان‌های حاوی کیست از بدن خارج نمی‌شوند مگر اینکه تخمدان سرطانی شده باشد و یا کیست‌ها خیلی بزرگ شده باشند.

در شرایط نرمال معمولاً هیچ پزشکی در ابتدای درمان برای خارج کردن تخمدان‌ها اقدامی نمی‌کند. توجه کنید که اگر کیست بسیار بزرگ باشد معمولاً پزشک سعی می‌کند تا با برشی بزرگ‌تر آن را از شکم خارج کند ولی اگر تشخیص داده شود که کیست شما سرطان زا بوده است، در طی جراحی‌های بعدی ممکن است حتی تخمدان‌ها و رحم نیز از بدن خارج شوند تا بتوان جلوی رشد سلول‌های سرطانی را گرفت.

آیا می‌توان از بروز کیست تخمدان جلوگیری کرد؟

توجه کنید که پیشگیری از کیست تخمدان در تمامی افراد امکان‌پذیر نیست ولی طبق آخرین مطالعات انجام شده است مصرف مرتب قرص‌های ضد بارداری می‌تواند تا حدودی از بروز کیست‌های بدخیم و بسیار بزرگ جلوگیری کند. همچنین سم‌زدایی بدن از سموم مختلف می‌تواند راه‌حلی برای پیشگیری از بروز کیست‌های بدخیم و بزرگ باشند.

علل مختلف تشکیل کیست تخمدان

توجه کنید که بروز مشکل‌ هورمونی مختلفی در قسمت تخمدان ممکن است منجر به تولید کیست تخمدان شود. اگر رشد فولیکول‌ها پس از رسیدن به سایز استاندارد مهار نشود، فولیکول‌های بسیار بزرگ می‌توانند باعث بروز بیماری کیست تخمدان فولیکولار شوند. توجه کنید که برخی فولیکول‌ها ممکن است توسط هورمونی که تخمک از خود رها کرده است، از بین نروند.

در این صورت، هر ماه چند عدد از این فولیکول‌ها روی هم انباشته می‌شوند.شاید لازم است بدانید که وجود این کیست‌های ریز در تخمدان می‌تواند باعث بروز تنبلی تخمدان شود. هنگامی که فولیکول‌ها از لایه نازک تخمدان رها می‌شوند آن قسمت با خون پر می‌شود.

در صورتی که بارداری اتفاق بیفتد و در همان روزها تخمک ترکیب موفقیت‌آمیزی با اسپرم را تجربه کند، در قسمتی که پر از خون شده بود یک ماده زرد رنگ پر می‌شود. در صورتی که تجمع خون در این قسمت بیشتر از حالت عادی باشد، ممکن است کیست‌های تخمدان به وجود بیایند.

راه درمان کیست تخمدان

درمان کیست تخمدان

ازآنجاکه در قسمت‌های قبلی با انواع مختلف کیست تخمدان آشنا شدید باید حدس زده باشید که درمان‌های متفاوتی برای افراد با کیست‌هایی در سایزهای مختلف به کار گرفته می‌شود. در صورتی که کیست‌ها بسیار ساده و کوچک باشند، بدن و تخمدان خود به خود آن‌ها را دفع می‌کنند در صورتی که کیست‌ها از مقدار خاصی بزرگ‌تر شوند، می‌توان با قرص‌های هورمونی در طول دوره ۳ ماهه کیست‌ها را درمان کرد.

البته در این حالت حتماً پس از دوره‌های درمانی باید با انجام روش‌های تصویربرداری مثل سونوگرافی و ام‌آرآی، از جذب شدن خود به خودی کیست‌ها، اطمینان حاصل کنید. در موارد پیشرفته‌تر ممکن است انجام جراحی برای بیمار تجویز شود.

اگر کیست‌ها مشکوک به کیست‌های سرطانی باشند، بهترین نوع درمان جراحی است. در صورتی که جراحی لاپاروسکوپی توسط متخصص زنان تشخیص داده شود می‌توان با ایجاد برش‌های بسیار کوچکی در سطح شکم، کیست‌ها را خارج کرد.

در صورتی که شرایط بیمار برای این نوع جراحی مناسب نباشد، معمولاً جراحی به صورت باز و با تعداد برش‌های بیشتری انجام می‌شود. البته با توجه به پیشرفت‌هایی که علم جراحی داشته است، روش لاپاروسکوپی برای درمان بسیاری از خانم‌ها مناسب است.

بهترین روش درمان کیست تخمدان

در صورتی که کیست‌ها خوش‌خیم و یا بسیار کوچک باشند و بتوان آن‌ها را با روش‌های دارویی کنترل و درمان کرد، معمولاً پزشک داروهایی را برای شما تجویز می‌کند و کیست تخمدان پس از گذراندن دوره مصرفی، درمان شده است.

معمولاً قرص‌های جلوگیری از بارداری روش درمانی خوبی هستند که بسیاری از متخصصین زنان و زایمان، آن‌ها را پیشنهاد می‌کنند. علاوه بر این قرص‌ها، قرص‌های پروژسترونی هم هستند که برای برخی دیگر از بیماران تجویز می‌شوند. زیرا برخی از افراد ممکن است نتوانند از قرص‌های ضدبارداری استفاده کنند و به محتویات موجود در آن حساسیت داشته باشند.

مراقبت‌های بعد از جراحی کیست تخمدان

توجه کنید که اگر جراحی از نوع لاپاروسکوپی باشد، پس از یک روز مراقبت در بیمارستان، بیمار مرخص شده و می‌تواند به فعالیت خود در خانه و محل کار ادامه دهد. توجه کنید که این افراد باید به طور منظم در فواصل زمانی مرتب با انجام سونوگرافی و سایر روش‌های تشخیصی احتمال ابتلا مجدد به کیست تخمدان را کاهش دهند.

توجه کنید که با ترک عادت‌هایی مثل سیگار کشیدن، پرخوری و داشتن عادات غذایی سالم می‌توانید از بروز کیست تخمدان پیشگیری کنید. همچنین اگر داروهایی برای باروری مصرف می‌کنید بهتر است با پزشک خود در رابطه با دوز مصرفی مشورت کنید تا در فواصل منظم با روش‌های تصویربرداری از  نبود این کیست‌ها اطمینان حاصل کنید.

زیرا معمولاً قرص‌هایی که برای بارور شدن در بانوان استفاده می‌شوند، می‌توانند باعث بروز کیست‌های کوچک و بزرگی شوند.

انواع کیست تخمدان تنبلی تخمدان

تاثیر گانودرما در درمان کیست تخمدان

توجه کنید که بسیاری از بیماری‌ها را می‌توان با درمان‌های خانگی کنترل کرد و از بین برد. البته این به این معنی نیست که شما درمان‌های پزشکی و دارویی را بیهوده تلقی کنید. پیش بردن هم‌زمان درمان‌های خانگی در کنار درمان‌های دارویی باعث می‌شود تا طول دوره درمان شما کاهش پیدا کند.

سم زدایی بدن:

همان‌طور که در قسمت‌های قبل گفته شد، عوامل محیطی و ژنتیکی می‌توانند باعث بروز کیست‌های تخمدان شوند. یکی از مهم‌ترین عوامل محیطی وجود آلودگی‌هایی است که همه زنان در زندگی شهری با آن مواجه هستند. زندگی در شهرهای مثل تهران، اصفهان، مشهد و سایر شهرهای آلوده باعث می‌شود تا در طول روز مقادیر بالایی است سموم و سرب، وارد بدن بانوان شود. علاوه بر آلودگی هوا، سموم موجود در لوازم آرایشی بی‌کیفیت، مواد غذایی افزودنی و طعم دهنده‌های کارخانه‌ای و مصنوعی می‌توانند باعث بروز این بیماری شوند.

ازآنجاکه بدن ممکن است نتوانند به تنهایی این حجم از سم را خارج کند، برخی از این سموم ممکن است در قسمت‌های مختلفی از بدن باقی بمانند.

شما می‌توانید با درمان‌های خانگی بدن خود را سم زدایی کنید تا از بروز کیست‌های جدید جلوگیری کنید. همچنین درمان کیست‌های کوچک نیز با پاک‌سازی و سم زدایی بدن با سرعت بالاتری انجام می‌شود. یکی از بهترین ترکیبات سم زدای طبیعی که امروزه خواص بی‌شمار آن در تمامی جوامع به اثبات رسیده است، قارچ گانودرما لوسیدوم می‌باشد.

این قارچ با داشتن ارزش غذایی بالا و تنظیم سیستم ایمنی بدن می‌تواند بدن را سم زدایی کند. فراموش نکنید که نباید در مصرف پودر قارچ گانودرما زیاده روی کنید. حتماً طبق نظر پشتیبان فروش مجموعه دوزهای مصرفی را ادامه دهید. معمولاً برای شروع از روز دو گرم، مصرف قهوه گانودرما دکتر بیز را شروع کنید و پس از دو ماه آن را به روزی ۳ گرم برسانید تا بدن شما بتواند از خواص بی نظیر این گیاه بهره ببرد.

تنظیم هورمون‌های بدن:

در قسمت‌های قبلی اشاره کردیم خارج شدن بدن از تعادل هورمونی ممکن است باعث بروز کیست تخمدان شود. استفاده از دمنوش‌ های گیاهی و سایر ترکیبات طبیعی که بتوانند هورمون‌های بدن شما را تنظیم می‌کنند، می‌توانند تا حدودی در درمان و پیشگیری این بیماری مؤثر باشند. قارچ گانودرما لوسیدوم با وجود ترکیبات ضد آندروژنی می‌تواند در تنظیم هورمون‌ها و نحوه عملکرد غدد هیپوفیز و هیپوتالاموس که مسئول ترشح هورمون‌ها در بدن هستند، در درمان و پیشگیری از بروز این کیست‌ها مؤثر باشند.

همچنین ترکیبات مؤثر این قارچ با ایجاد خاصیت ضد التهابی، به کاهش التهابات لگن و دردهای ناشی از بروز کیست تخمدان کمک می‌کنند.

طریقه مصرف گانودرما برای کیست تخمدان

حال که با خواص گانودرما برای کیست تخمدان آشنا شده‌اید بهتر است بدانید که قبل از مصرف قهوه این قارچ حتماً مطمئن شوید که آن را از مراکز معتبری تهیه کرده‌اید. زیرا که ممکن است برخی از فروشگاه‌ها قارچ گانودرما لوسیدوم را به فروش نرسانند. سایر گونه‌های قارچ گانودرما خواصی برای درمان کیست تخمدان ندارند.

مصرف پودر قارچ گانودرما همراه با قهوه و یا به صورت خالی یا دمنوش بهترین راه بهره‌گیری از خواص بی‌شمار این قارچ می‌باشد. شما عزیزان می‌توانید از طریق همین مجموعه قهوه گانودرما را در طعم‌های مختلف تهیه کنید. برای آگاهی از جزئیات محصولات (وزن، تاریخ انقضا و …) و نحوه مصرف آن‌ها می‌توانید از پشتیبانی فروش بیزما کمک بگیرید.

جمع بندی

کیست تخمدان یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که بسیاری از زنان آن را تجربه کرده‌اند توجه کنید که تمامی کیست‌های تخمدان سرطانی نمی‌شوند و تنها درصد کمی از آن‌ها بدخیم هستند. بسیاری از کیست‌ها را می‌توان با روش‌های درمانی غیر تهاجمی برای مثال با قرص و داروهایی برای همیشه از بین برد.

برای برخی از کیست‌ها از روش جراحی باز و یا لاپاروسکوپی تجویز می‌شود. هر دوی این جراحی‌ها بسیار سبک هستند و بیمار پس از گذراندن دوره نقاهت کوتاهی می‌تواند به زندگی عادی خود و فعالیت‌های روزانه‌اش بپردازد

. توجه کنید که مصرف مواد خوراکی‌های سم‌زدا و تنظیم کننده هورمون‌های بدن می‌توانند در کاهش احتمال بروز کیست‌های تخمدان و درمان آن‌ها مؤثر باشند‌. یکی از قوی‌ترین ترکیبات سم زدایی که امروزه بشر به خواص بی‌شمار آن پی برده است، قارچ‌ گانودرما می‌باشد. شما می‌توانید تمامی محصولات مرتبط با گانودرما را از طریق همین مجموعه با بالاترین کیفیت به همراه تضمین قیمت تهیه کنید.

کیانا کیانبخت

🚺 سلام. من کیانا کیان‌بخت هستم. یک بیوتی تراپیست حرفه‌ای و کاربلد که سال 1400 از دانشکده صنایع غذایی (علوم پزشکی شهید بهشتی) فارق التحصیل شده شاید براتون عجیب باشه ولی نویسندگی در موضوعات مربوط به خوراکی‌ها و محصولات آرایشی و مراقبت از پوست یکی از اصلی‌ترین سرگرمی‌های منه🍭😍 امیدوارم از مطالعه تجربه‌ها و اطلاعاتی که در اختیارتون میزارم لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا