سلامت بدن

علائم و درمان تیروئید پرکار و کم کار

غده تیروئید عضوی پروانه‌ای شکل می‌باشد و وظیفه دارد تا فعالیت‌های متابولیکی سلول‌ها را با تنظیم میزان هورمون‌های ترشح شده از خودش، کنترل کند. غده تیروئید هورمون‌های متفاوتی با نام‌های تیروکسین و تری یدوتیروزین وTSH را تولید می‌کند. این غده در قسمت تحتانی گردن و قسمت جلویی نای قرار گرفته است و وزن آن ۳۳ گرم می‌باشد. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که این غده تنها سه سانتی‌متر پهنا و ۵ سانتی‌متر طول دارد. در ادامه این مقاله قصد داریم تا باهم علائم و درمان تیروئید پرکار و کم کار را بررسی کنیم.

اختلال کم کاری تیروئید (هیپو تیروئیدی)

در شرایطی که هورمون‌های ترشح شده از غده تیروئید در جریان خون، از حد طبیعی کمتر باشند، فرد دچار اختلال کم کاری تیروئید می‌باشد. این اختلال می‌تواند عملکرد بسیاری از اندام‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد. کم کاری تیروئید معمولاً در سنین ۴۰ تا ۷۰ سالگی بروز می‌کند و با افزایش سن احتمال آن افزایش پیدا می‌کند.

مهمترین علائم کم کاری تیروئید، کاهش دمای بدن و سرعت ضربان‌های قلبی می‌باشد. در این شرایط بیمار بدون اینکه کالری دریافتی و حجم غذای خود را افزایش دهد، دچار اضافه وزن می‌شود و از خستگی شکایت می‌کند.

پس از پیشرفت بیماری ممکن است حتی بیمار دچار پاسخ‌های اشتباه عصبی و هیجانی شود. در مواردی نادر زبان، دست‌ها و پاها بزرگ می‌شوند و صحبت کردن بیمار کند می‌شود. بیماران مبتلا به کم‌کاری تیروئید معمولاً از بروز یبوست شکایت می‌کنند. این افراد اغلب دچار کاهش شنوایی می‌شوند و فرایندهای ذهنی‌شان کند می‌شود. از مهم‌ترین نشانه‌های کم کاری تیروئید می‌توان به خواب آلودگی، خستگی، زردی پوست، خشکی سطح پوست، ریزش مو، افزایش خونریزی در دوران قاعدگی و بروز ورم در قسمت سر و صورت اشاره کرد.

درمان تیروئید پرکار و کم کار

درمان دارویی اختلال کم کاری تیروئید

بازگرداندن وضعیت متابولیک بدن به حالت طبیعی و سرکوب گواتر غیر سمی با استفاده از دارو امکان پذیر است. پزشکان معمولاً از هورمون‌های متفاوت در غلظت‌های مختلف برای کاهش علائم استفاده می‌کنند. این داروها باید در غلظت کنترل شده‌ای مصرف شوند، زیرا ممکن است مصرف بی‌رویه آن‌ها باعث بروز پرکاری تیروئید در افراد شوند.

رژیم غذایی مناسب کم کاری تیروئید

بهتر است بیماران در طول دوره درمانی، کالری دریافتی را به منظور جلوگیری از افزایش وزن در کنترل و تنظیم کنند و در مصرف ید دقت کنند. مصرف مقادیر کافی از ویتامین‌های گروه B و ویتامین های C,A,E باعث می‌شود تا هورمون تیروئید بیشتر ترشح شود.

افراد مبتلا به اختلال کم کاری تیروئید بهتر است از مصرف قندهای ساده و شیرینی‌جات خودداری کنند. پزشکان تغذیه نوشیدن حداقل ۷ لیوان آب (در روز) را به این بیماران پیشنهاد می‌کنند. مصرف قهوه در ساعات میانی روز به افزایش انرژی و کاهش خستگی این بیماران کمک می‌کند. قهوه با افزایش و تنظیم متابولیسم از افزایش وزن بیش از حد جلوگیری می‌کند. مصرف منابع غنی از آهن نیز در بسیاری از منابع پیشنهاد شده است.

پرکاری تیروئید (هیپر تیروئیدیسم)

شاید تعجب کنید ولی پرکاری تیروئید دومین اختلال شایع، پس از بیماری دیابت می‌باشد. در این اختلال غلظت هورمون‌های ترشح شده توسط غده تیروئید در خون افراد، بیشتر از حد طبیعی می‌باشد. در شرایطی بروز بیماری و اختلال در سیستم ایمنی نیز ممکن است باعث افزایش هورمون T4 شود.

تیروئید پرکار

علائم اختلال پرکاری تیروئید 

  • فعالیت بدنی بیش از اندازه
  • کاهش وزن بدن بدون قصد
  • تورم غده تیروئید و وجود گواتر
  • سطح بالایی از اضطراب و استرس

افرادی که به پرکاری تیروئید مبتلا هستند، اغلب با کاهش وزن سریع علی‌رغم افزایش اشتها و مصرف بی‌رویه غذا مواجه می‌شوند. ضعف عضلانی و تعریق بیش از حد و احساس تشنگی غیر ارادی نیز در این افراد مشاهده می‌شود.

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که اغلب افرادی که به پرکاری تیروئید مبتلا هستند، به تحریک پذیری و حساسیت بیش از حد به گرما و گرگرفتن دچار می‌شوند. افراد با اختلال پرکاری تیروئید با کاهش تمرکز، افزایش نگرانی، بی‌قراری و بی‌خوابی دست و پنجه نرم می‌کنند.

علائم قلبی از جمله افزایش ضربان قلب و خستگی دائمی نیز از شایع‌ترین علامت‌های پرکاری تیروئید در افراد می‌باشند. طبق گزارشاتی که در سراسر جهان از تحقیقات بالینی دریافت شده است، افراد بسیاری با مشکلات گوارشی و پوستی نیز مشاهده شده‌اند.

درمان دارویی پرکاری تیروئید

پس از بررسی جواب آزمایشات انجام شده توسط پزشک، داروهای متفاوتی با توجه به شرایط بدنی بیمار، تجویز می‌شود. معمولاً بیشتر پزشکان مصرف قرص لووتیروکسین را ۳۰ دقیقه قبل از صبحانه و یا سه ساعت بعد از شام و قبل از خواب پیشنهاد می‌کنند.

رژیم غذایی مناسب برای پرکاری تیروئید

مصرف نمک‌های بدون ید، پاپ کورن‌های آماده بدون نمک، اسفناج، کلم بروکلی، نان‌های خانگی و سبزیجات فاقد نمک می‌تواند در کنترل علائم این بیماری تا حد زیادی مفید باشد. مصرف همزمان قهوه و داروهای کنترل کننده پرکاری و کم کاری تیروئید ممکن است باعث کاهش جذب دارو شود. برای جذب بهتر داروها لازم است از یک ساعت قبل تا یک ساعت بعد از مصرف دارو قهوه مصرف نکنید.

قارچ گانودرما برای درمان تیروئید پرکار و کم کار

در سراسر جهان ترکیبات طبیعی و گیاهان دارویی بسیار زیادی هستند که برای بهبود کم کاری یا پرکاری تیروئید پیشنهاد می‌شوند. در این بین، تنها برخی از این ترکیبات هستند که عوارض منفی برای بدن ندارند. قارچ گانودرما یکی از همین گیاهان دارویی بومی در مناطق آسیای شرقی است که بافتی سخت و چوبینه دارد و برای درمان بیماری‌های مختلفی از جمله اختلالات غده تیروئید به کار گرفته می‌شود. شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که در قرن اخیر از قارچ گانودرما به عنوان اکسیر جاودانگی یاد می‌شود.

ترکیبات موثر گانودرما بر درمان تیروئید

قارچ گانودرما نباید به صورت خام و فرآوری نشده مصرف شود. ترکیب قارچ گانودرما با قهوه می‌تواند یک ترکیب جایگزین برای بهبود این اختلالات باشد. قهوه‌ های گانودرما به خاطر در برداشتن مقادیر مشخصی از کافئین، پلی ساکارید، آنتی‌اکسیدان و ترکیبات معدنی مثل فسفر، منیزیم، پتاسیم، منگنز و آهن می‌تواند به صورت کاملا موثر اختلالات تیروئیدی را درمان کند. این قارچ‌ آداپتوژن، مکانیزم‌های درون سلولی را برای ترشح آنتی‌اکسیدان‌های بیشتر تحریک می‌کند.

در واقع قارچ گانودرما به خاطر خاصیت سم زدایی شدیدی که دارد می‌تواند خون را پاکسازی و در بهبود عملکرد  کبد و کلیه موثر واقع شود تا قدرت بدن برای مبارزه با اختلالات تیروئیدی افزایش پیدا کند. خواص آرام بخشی این قارچ می‌تواند در بهبود حالت روحی و روانی بیماران تاثیر گذار باشد. این مکمل غذایی و داروییِ مطمئن، با تنظیم و متعادل کردن هورمون‌های مترشحه از غده تیروئید، می‌تواند بسیاری از مشکلات را به صورت قطعی درمان کند. فراموش نکنید که نحوه مصرف و ایجاد اعتدال و تداوم در مصرف می‌تواند باعث بهبود شرایط جسمی و روحی بیماران مبتلا به اختلالات تیروئیدی شود.

نحوه تاثیر قارچ گانودرما در درمان اختلالات تیروئیدی

قارچ گانودرما که از ترکیبات مفید آن در بسیاری از داروهای جدید استفاده می‌شود، یک گیاه دارویی و پر خاصیت است که می‌تواند با تنظیم سوخت و ساز بدن، باعث بهبود عملکرد غده تیروئید شود. در واقعیت ترکیبات موجود در قارچ گانودرما با تنظیم سطح هورمون‌های T3 و T4 می‌توانند باعث بهبود عملکرد غده تیروئید شوند. این قارچ کسالت و سستی ناشی از اختلالات تیروئیدی را کاهش می‌دهد و با تنظیم خون رسانی و بهبود سرعت گردش خون می‌تواند خشکی پوست را که به خاطر اختلالات تیروئید ایجاد شده است، درمان کند. اختلالات وزنی (کاهش و افزایش وزن) نیز با مصرف به موقع و درست قهوه و قارچ گانودرما بهبود می‌یابد.

قارچ گانودرما می‌تواند قدرت مبارزه بدن را افزایش دهد و به کمک مکانیسم‌های درون سلولی و ترشح پرزنت‌های آنتی‌ اکسیدانی، به بهبود سطح اکسیژن در خون و سلامت عمومی بدن تاثیر گذار باشد. قارچ گانودرما با افزایش انرژی بیمار در طول روز می‌تواند حالت خستگی و مشکلات روحیه‌ای بیمار را رفع کند.

اختلالات تیروئیدی دسته بزرگی از بیماری‌هایی هستند که در اثر کارکرد نادرست و ترشح نابه‌‌جای هورمون‌های تیروئیدی به وجود می‌آیند؛ بنابراین دوز مصرفی و نحوه مصرف قارچ گانودرما در بیماران مبتلا به اختلالات مختلف تیروئیدی متفاوت است‌. در ادامه در رابطه با نحوه درست مصرف قارچ گانودرما برای پرکاری و کم کاری تیروئید اطلاعات بسیار مفیدی ارائه شده است، همراه ما باشید.

طریقه مصرف گانودرما برای اختلالات تیروئید پرکار و کم کار

اخیراً برای درمان پرکاری و کم کاری تیروئید از قارچ گانودرما استفاده می‌شود. مقدار مصرف این قارچ معجزه‌آسا چیزی بین چند میلی گرم تا ۱۰۰ گرم متغیر است. با توجه به شرایط سنی، نوع بیماری، جنسیت و بیماری‌های زمینه‌ای دیگر لازم است تا از مشاوره تخصصی و رایگان فروشگاه اینترنتی بیزما کمک بگیرید تا بتوانید بهترین دوز مصرفی را دریافت کنید.

نکته: افرادی که پرکاری تیروئید دارند و وزن آن‌ها در حال کاهش است، می‌توانند برای کنترل اختلالات وزنی و افزایش اشتها و کالری دریافتی در طول روز، بعد از صرف وعده‌های اصلی (یعنی ناهار و شام و صبحانه) یک فنجان غلیظ هات چاکلت یا قهوه گانودرما را مصرف کنند. البته نحوه درست مصرف در بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید کاملاً متفاوت است. این بیماران معمولاً دچار چاقی و خستگی مفرط هستند.

بهترین روش مصرف گانودرما برای درمان کم کاری تیروئید، نوشیدن ناشتا قهوه گانودرما و یا مصرف قهوه‌ گانودرما دکتر بیز قبل از مصرف وعده‌های اصلی ناهار و شام می‌باشد. در این شرایط بدن با دریافت کالری کمتر و سرکوب شدن میل و اشتها، می‌تواند سوخت و ساز بدن را در سطح سلولی تنظیم و مقدار هورمون‌های ترشح شده را متعادل سازد. این رژیم غذایی مخصوص بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید است.

درمان تیروئید پرکار و کم کار

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

برای درمان کم کاری و پرکاری تیروئید لازم است تا پس از مشاهده علامات مهم (تعریق غیرعادی، افزایش و کاهش ضربان قلب و یا تورم در قسمت‌های جلویی گردن) هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید و علامت‌ها را به دقت گزارش دهید.

معمولاً پس از بررسی تاریخچه دارویی مصرف شده و وضعیت جسمانی بیمار، آزمایش‌های تشخیصی از جمله تست خون و جذب ید رادیواکتیو انجام می‌شود. در شرایطی نیز ممکن است پزشک اسکن تیروئید را پیشنهاد دهد. با توجه به شرایط ممکن است پزشک درمان دارویی، جراحی و یا درمان خوراکی و کاهش استرس را پیشنهاد دهد.

نکات پایانی

اختلال پرکاری و کم کاری تیروئید در زنان بیشتر از مردان بروز می‌کنند. تیروئید می‌تواند با ترشح هورمونی به نام کلسیتونین در تنظیم مقادیر کلسیم موجود در سطح خون شما نیز موثر باشد.

هورمون‌های مهمی که از غده تیروئید ترشح می‌شوند، می‌توانند در ضربان قلب، سرعت تولیدات پروتئینی، میزان استفاده بدن شما از کربوهیدرات و چربی‌ها و سایر فعالیت‌های سلولی در بدن شما موثر باشند. فراموش نکنید که میزان آزادسازی این هورمون‌ها با عملکرد درست غدد هیپوتالاموس و هیپوفیز کنترل می‌شوند.

 

سوالات متداول

[saswp_tiny_multiple_faq headline-0=”h3″ question-0=”آیا قارچ گانودرما برای درمان اختلالات تیروئیدی موثر است؟” answer-0=”بله این قارچ به خاطر در برداشتن مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان، پلی ساکارید و تری ترپن می تواند به بهبود تنظیم تعادل هورمونی در بدن کمک کند. این قارچ اختلاط وزنی را کاهش می‌دهد و در افزایش قدرت بدنی در مبارزه با این بیماری تاثیر می‌گذارد. خاصیت انرژی بخشیِ نوشیدنی های غنی شده با گانودرما می‌توانند کسالت ذهنی و روانی بیماران را کنترل کنند.” image-0=”” count=”1″ html=”true”] [saswp_tiny_multiple_faq headline-0=”h2″ question-0=” برای درمان تیروئید پرکار تیروئید پرکار و کم کار کدام قهوه گانودرما را مصرف کنیم؟” answer-0=” با توجه به شرایط بیماران تیروئیدی بهترین گزینه‌ها، هات چاکلت و قهوه گانودرما سوپریم می‌باشند. حضور خرنوب و جینسینگ در کنار کافئین و گانودرما می‌تواند باعث بهبود بسیاری از علائم در بیماران مبتلا به اختلالات تیروئیدی شود.” image-0=”” count=”1″ html=”true”]

کیانا کیانبخت

🚺 سلام. من کیانا کیان‌بخت هستم. یک بیوتی تراپیست حرفه‌ای و کاربلد که سال 1400 از دانشکده صنایع غذایی (علوم پزشکی شهید بهشتی) فارق التحصیل شده شاید براتون عجیب باشه ولی نویسندگی در موضوعات مربوط به خوراکی‌ها و محصولات آرایشی و مراقبت از پوست یکی از اصلی‌ترین سرگرمی‌های منه🍭😍 امیدوارم از مطالعه تجربه‌ها و اطلاعاتی که در اختیارتون میزارم لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا